Wednesday, January 7, 2015

Joululoma 1/3

Heips. :) Mulla on näköjään joku joululoman alussa kirjoitettu kuvien täyteinen luonnos tuolla, mutta jätän sen nyt omaan arvoonsa ja kirjoittelen lähinnä joulusta. Joulukuun ensimmäisenä sunnuntaina olleesta JLPT:sta voisin tosin sanoa sen verran, että se meni ihan hyvin, mutta en ole ihan niin varma läpipääsystä kuin viime vuonna. Kaiken maailman poikkeustapauksia (esimerkiksi kanjien suhteen) olisi voinut opiskella huomattavasti paremmin ja jättää Busaikun katsomisen vähemmälle, koska kuullun ymmärtämisessä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia toisin kuin kieliopin ja kanjien puolella... Mutta no, jos ei mene läpi niin yritän ensi kesänä Japanissa uudestaan.

Anyways, viimeiset pari viikkoa on kulunut mukavasti lomaa viettäessä, joskin esimerkiksi joulu tuli vietettyä hieman eri tavalla kuin normaalisti. Joululoman alku meni Kotkassa "kotikotona", jossa pääsin myös syömään jouluruokia - muutamaa päivää etukäteen tosin.


Perinteinen joulupöytä kotikotona. Päivä vaan taisi olla 21.12...

Hieman epämääräinen kuva, mutta havainnollistaa kenties kuusen kokoa? Taitaa olla joku 2,5 metriä.

22.päivä suuntasin takaisin opiskelijakammiooni, ja aatonaattona suuntasin lentokentälle. Kengo nimittäin tuli 23.päivä Suomeen ja viipyi täällä eiliseen eli loppiaiseen asti. :)


Jouluvaloja Helsingissä onneksi riitti. :) Ei tosin tietenkään niin paljon kuin Japanissa, josta Kengo yllättyi (vaikka olen aika monta kertaa maininnut asiasta), koska joulu on kumminkin useimmille suomalaisille merkittävämpi juhla kuin japanilaisille.


Mun jouluinen ruoka aatonaattona. :D Käytiin jostain syystä tälläkin kertaa tosi monta kertaa italialaistyyppisissä ravintoloissa syömässä, vaikka mun oli tarkoitus esitellä Kengolle suomalaista ruokakulttuuria vähän paremmin... No, onneksi se pääsi muun muassa Hesburgeriin Oulussa käydessään, sehän on suomalaista ruokaa parhaimmillaan--- nojoo, kyllä mä sentään tein sille jotain suomalaistyyppisiä ruokiakin + käytiin parissa astetta suomalaisemmassakin ravintolassa.


Laitetaan nää Kengon Wienin tuliaisetkin nyt tähän. En ole tainnut vielä mainita asiasta, mutta se tosiaan vietti ennen Suomeen tuloaan viikon Itävallassa nähtävyyksiä katselemassa.


Joulun jälkeen Kengo pääsikin sitten kokemaan Suomen parhaat puolet, kun kauppojen ja ravintoloiden aukioloajat oli mitä oli. Käytiin kertaalleen esimerkiksi Kynsilaukassa syömässä, mutta pääasiassa ratkaistiin ongelma tekemällä ruokaa mun asunnolla.




Jotain voisoijapossua, shabushabua (sovellettuna kun en omista mitään pöytään tuotavaa hellalevyä) ja odenia - ja tässä on siis vain osa ruoista, jotka tuo teki. Keskimmäisen kuvan shabushabua varten käytiin pienellä Tokyokan-visiitillä, jonka aikana seuralaiseni sivisti mua japanilaista merkeistä, ja kertoi supermarket-työntekijän näkökulmasta mikä myy hyvin ja mikä ei. :D


Tätä juustokakkua syötiin muistaakseni shabushabun jälkiruoaksi. Kengo ei hirveästi makeasta piittaa, mutta kuulemma tuo oli hyvää. :) Sitä se tosin jaksoi ihmetellä, että miten ihmeessä olen tehnyt tuon ilman ohjetta, mutta ehkä se nyt ymmärsi miten usein olen juustokakkua tehnyt... Ja olisinhan mä ohjetta muuten käyttänyt, mutta en löytänyt yhtään hyvää ohjetta (pohjakekseihin taas en jaksanut edes etsiä, niin kuvittelin vaan digestivejä mielessäni ja heittelin aineksia kulhoon).

Joulun ja uudenvuoden välipäivien aikaan seuralaiseni päätti tehdä ex-tempore-retken Ouluun, joten minä lähdin puolestani kotikotiin Kotkaan. En tosin ehtinyt viettää siellä kovin kauaa aikaa, kun saavuin myöhään illalla 28.päivä, vietin seuraavan päivän Kouvolassa (jossa näin piiiitkästä aikaa Siniä ^-^), ja lähdin jo 30.päivä takaisin Helsinkiin.

Lentokenttä-Starbuckseilua ennen Kengon Oulun lentoa

Keksejä, jotka Kengo toi tuliaisiksi Japanista ja käski mun viedä äitille & Shikolle. Hyvääää *Q*


Uudenvuodenaattona suuntasinkin jälleen lentokentälle. Lento oli jonkun 4-5 tuntia myöhässä, ja siinä oli jotain ihan täysin käsittämättömiä ongelmia, joiden takia Kengo joutui muun muassa matkustamaan bussilla Oulusta Kajaaniin ja maksamaan lennostaan yli 10000 jeniä lisää. Syytäkään ei kuulemma selitetty kunnolla (tai ainakaan kengo ei tajunnut, eikä kaiketi myöskään sen "tulkit" eli jotkut kivat suomalaiset joiden kanssa se oli muutenkin viettänyt aikaa Oulussa), ja korvauksia esimerkiksi odottelun aikana syömistä varten oli annettu tassan 8 euroa - ihan kuin tuo muka sillä saisi vatsansa täyteen. Tuota lentoepisodia lukuunottamatta tuo kuitenkin nautti Oulu-visiitistään, ja palatessaan oli oppinut muun muassa tilaamaan juustohampurilaisen suomeksi. :___D

Ja koska tämä postaus paisuu ainakin kuvien puolesta kilometrin mittaiseksi, jos ängen uudenvuodenkin vielä samaan merkintään, niin kirjoittelen niistä myöhemmin lisää. Mainitaan nyt sen verran, että uudenvuoden jälkeen käytiin muun muassa mökkeilemässä Lemillä sekä pikaisesti Lappeenrannassa ja Kotkassa.

No comments: