Wednesday, June 17, 2015

Hampurilaisia, pizzaa ja persikkasipsejä

Eli väliin tällainen ruokapainotteinen merkintä ja ensi kerralla sitten maisemapainotteista juttua Jounanjimasta. :)


Tehtiin yhtenä päivänä lounaaksi hampurilaisia. Mun vastuulla oli suunnittelu (= mä poimin ainekset ja kengo maksoi :D), pihvien teko, sämpylöiden paahto ja vihannesten leikkely, Kengo taas toimi asettelijana ja kastikemestarina + kertoi mistä kaasu käännetään päälle. :D Supermarketissa käydessä tuli vaan eteen yllättäviä ongelmia: oikeanlaista juustoa ei meinannut löytyä, jauhelihaa myytiin vain pienissä paketeissa & se oli yllättävän kallista ja tomaatit oli kaikki vaaleanpunaisia ja siksi ei kovin ruokahalua herättäviä. Lisäksi ainoat hampurilaissämpylöitä edes etäisesti muistuttavat leipäset löytyi sellaisesta pussista, joka sisälsi lisäksi viitisen hodarisämpylää - joita ei oltaisi varsinaisesti kaivattu, mutta ei oikein parempaakaan vaihtoehtoa ollut. Myös hampurilaiskastike muodostui pieneksi ongelmaksi, mutta Kengo onneksi taituroi aivan loistavan kastikkeen heitellen sekaan ensin mun suosittelemaa ketsuppia, majoneesia ja pippuria, ja sitten kaikenlaista mitä vain mieleen tuli, muun muassa pikkelssimurskaa ja Suomesta ostamaansa sinappia. ...ja siitä kastikkeesta tuli parhaan makuista hampurilaiskastiketta mitä olen koskaan syönyt. *Q* Ja toi vielä väittää ettei osaa kokata, hah sanon minä.

Ai niin, ja tosiaan tietyt ruoat, kuten hamppikset, tulee itse tehtyinä pikkuisen kalliiksi, mutta voisinpa kertoa eräästä tapauksesta, joka tulee aivan varmasti kalliimmaksi valmiina tilattuna.


Arvatkaapa huviksenne paljonko ylläolevat pizzat maksoivat. Ei mitään kymmenen euron luokkaa, tai edes kahdenkympin. Nuo maksoivat n. 4000 jeniä per pizza - ja tämä on kuulemma ihan täysin normaali hinta. ...mun ilme oli varmaan mielenkiintoista katseltavaa kun kuulin tuon hinnan, koska mä ihan oikeesti järkytyin. Hintaa enemmän järkytyin tosin siitä, että noi oikeasti tilaa jotain noin kallista. :___D Kuulemma japanilaiset tilaa pizzaa lähinnä juhlaruokana esimerkiksi jouluna, ja ymmärrän hyvin miksi. Joka tapauksessa, hinnasta huolimatta - tai ehkä siitä johtuen - noi molemmat oli ihan mielettömän hyvän makuisia. Vasemman puolimmainen näyttää ehkä ihan peruspizzalta, mutta siinä oli ihanasti juustoa kahdessa kerroksessa (alakerros kahden pohjan välissä) ja oikean puolimmaisessa taas oli täytteenä iberikobutaa (iberianpossu? kallista ja hyvää possua kumminkin) + tositosi ohut ja rapea ja ihana pohja.♥
Ja ja ja! Tuohon hintaan liittyy yksi pieni mutta, joka kannattaa ehdottomasti tietää jos tilaa Japanissa pizzaa. Ensinnäkin netistä tilaamalla sai 5% alennusta - ei siis kannata soittaa, vaikka sattuisikin omistamaan Japanissa toimivan kännykän ja haluaisi leikkiä sillä niin paljon kuin mahdollista. Toisekseen jos käy itse noutamassa nuo kotiinkuljetuksen sijaan, saa yhden pizzan ilmaiseksi. Eli lopulta hinta jäi siis suunnilleen 4000 jeniin, joka ei enää tunnukaan niin paljolta kahdesta perhekokoisesta, laadukkaasta pizzasta. :)

Ja heitetäänpä tähän nyt sitten pari muutakin päivällistä perään:


Tonkatsua ja yakisobaa.


Erään toisen päivän lounas, seuraavasta kuvasta käy ilmi reunimmaisten (parsakaalin + itu-jauheliha-jotain-sekoituksen) syömistapa.


Ne sekoitetaan aburasobaan (abura = rasva). Toi oli niin hyvää, varmaan ihaninta sobaa mitä olen syönyt. ♥


Päivällinen numero mikälie: makeita lievästi tulisia friteerattuja katkarapuja ja... Ruokaa jonka nimi ei muistu mieleen. Vähän kuin lihapullia pienellä taikinakuorella.


Vuoden ensimmäisiä edamame-papuja, sashimia (jotain sashimia on muuten melkein joka päivä koska kengon iskä tykkää aina käydä ostamassa jotain töistä tullessaan) sekä kalaa, joka syötiin luultavasti väärin koska niistä ei kovin paljon syötävää riittänyt. :D.


Kengo totesi, että ei ole hyvä syödä aina lounaaksi currya (ei tosin edes syödä sitä kovin usein, ehkä 4 kertaa koko matkan aikana vasta), joten se teki tällaista. Pahoitteli kovasti ettei se näytä ruokahalua herättävältä ja on varmaan pahaa, mutta oikeesti se oli kyllä hyvää. :')


Tuo myös kattaa joskus aamupalan valmiiksi (viime aikoina mun ruoanlaitto-into on tosin jyllännyt sen verran, että mun on melkein pakko päästä edes paistamaan meidän aamupala-kananmunat ja kengo pääsee siis valitettavasti tekemään tätä harvemmin). Yleensä syödään vain paistetut kananmunat + nattoa + riisiä, mutta tuona päivänä se halusi kokeilla vähän spesiaalimpaa versiota.


Kauppatieteen johtamisen verkkotentti -juoma. Mustaa teetä ja soijamaitoa - simppeliä, mutta jostain syystä hirveän hyvää. ♥ Toisaalta tykkään ihan perusmaitoteestäkin eli ei ehkä ole ihme, että tykästyin tuohonkin. :D

Ja sitten vielä pari randomia asiaa.


Rajoitetun ajan myynnissä olleet (/olevat? nää puhui jotain että noi olisi myyty nopeasti loppuun ja appelsiinisipsejä tuotu tilalle) persikkasipsit. Ne maistui oikeasti persikalle, ja niissä oli suolan lisäksi myös reippaasti sokeria päällä. Mä tykkäsin (en tosin niin paljon että itse ostaisin), muut oli kaikki yhtä mieltä siitä, että olisi kannattanut ostaa vain yksi pussi - Kengon äiti osti noita kaksi ihan siksi, että ajatteli että ne on tosi hyviä ja myydään suunnilleen saman päivän aikana loppuun kaikkialta. :D


Yllä näkyy itse asiassa edellisen merkinnän Uenopäivän päivällisen jälkiruoka. Toi oli makeinta ja mehukkainta tuollaista melonia mitä olen koskaan syönyt. ♥


Juu olen itsekin hengissä, vaikka tekemiset rajoittuukin ainakin tämän merkinnän perusteella lähinnä syömiseen. Ostin tuon paidan jokin aika sitten Uniqlosta, kun siellä on/oli Muumi-teemaisia vaatteita myynnissä. Tai no, lähinnä pikkumyy-t-paitoja. Ostin tuon kuvassa näkyvän ja sellaisen harmaan myy-t-paidan. Ei ne mitään halpoja olleet, mutta jostain syystä Kengon läsnäolo pakottaa mut ostamaan kaikenlaista mahdollista muumisälää mitä vaan löytyy...

Nyt häivyn syömään lounasta. Kareeraisua. :D

No comments: